ARSSM este institutie de utilitate publica, non-guvernamentala, de drept privat care reuneste specialisti in domeniul securitatii si sanatatii in munca in scopul schimbului de informații si de bune practici, recunoscuta de Guvernul Romaniei prin Hot. 792 / 23.09.2015, in temeiul Ordonantei Guvernului nr 26 / 2000 cu privire la asociatii si fundatii.
Din 2005 de cand a fost infiintata, ARSSM s-a dezvoltat in teritoriu si prin cele ce a realizat in domeniul securitatii si sanatatii in munca, demonstreaza calitatile unui partener credibil, loial si potential atat al factorilor guvernamentali cat si al partenerilor sociali – angajatori si angajati. In Romania se inregistreaza zilnic cate un deces si 3 imbolnaviri profesionale. Se estimeaza ca 70% din accidentele de munca si bolile profesionale sunt cauzate de o atitudine inadecvata fata de securitatea si sanatatea in munca. Consideram ca atunci cand discutam despre securitate si sanatate in munca este nevoie de consilierea si experienta unor specialisti calificati in domeniu. Unul dintre obiectivele noastre este mentinerea unui standard al calitatii profesionale prin intermediul evenimentelor, cursurilor de formare profesionala si a workshop-urilor pe care le organizam. Promovam profesionalismul in domeniul securitatii si sanatatii in munca prin programe de formare profesionala continua, ghiduri de bune practici, organizarea diferitelor evenimente, informatii de specialitate si sprijinul oferit pentru ca membrii nostri sa dezvolte sisteme dinamice de securitate si santate in munca.
Ce facem?
Prin toate evenimentele pe care le organizam: conferinte, workshop-uri, seminarii, ne implicam activ in cresterea gradului de constientizare in randul angajatorilor, angajatilor si al publicului larg cu privire la importanţa prevenirii accidentelor de munca si a bolilor profesionale in reducerea numarului de victime. ARSSM joaca un rol important in dezvoltarea si implementarea strategiei nationale si europene in domeniul securitatii si sanatatii in munca si urmareste certificarea si recunoasterea competentelor specialistilor de SSM la nivel European. Pentru atingerea acestor obiective ARSSM colaboreaza cu diferite institutii si organizatii nationale si europene.